17 Ocak 2014 Cuma

LEZZETLİ BİR FRANSIZ HANFENDİSİ: CROQUE MADAME :)

Bir gün televizyonda aniden sevgili eşimin benden habersiz önceden programladığı BBC kanalı açılıverdi.
Karşımdaki küçücük mutfağın içinde, fransız müzikleri eşliğinde keyifle yemek yapan Rachel Khoo, sunumu güzel, kolayca yapılabilecek Fransız yemeklerinden tarifler veriyordu. Adı LITTLE PARIS KITCHEN olan bu program başladığı anda beni yakaladı ve keyifle izlemeye başladım. Verilen tariflerin içinde en çok Madame Croque dikkatimi çekmişti ve denemek bugüne kısmet oldu ve gerçekten de çok lezzetli oldular.

Tarifi şöyle:

Beşamel sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığından biraz az hardal
1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat
200 ml. süt

6 büyük dilim tost ekmeği (marketlerde satılan dilimlenmiş büyük ekmeklerden de oluyor) 
1 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
6 adet küçük yumurta
1 kase rendelenmiş parmesan peyniri (ya da kaşar peyniri)
6 dilim jambon

Beşamel sosunun yapılışı: Kısık ateşte, erittiğimiz tereyağına unu ilave edip biraz karıştırdıktan sonra sütü de ekliyoruz. Çırpıcı ile karıştıra karıştıra kaynamasını beklerken, hardalı ve muskatımızı ekliyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz.
Öncelikle ekmek dilimlerinin kenarlarını kesiyoruz. Hepsini bir merdane ile inceltiyoruz. Erittiğimiz tereyağını fırça ile ekmeklere sürüyoruz. Ekmek dilimlerini altılı muffin kalıplarına oturtuyoruz, kase gibi durmalılar. İçlerine ilk önce jambonları burkarak koyuyoruz ve üstlerine yumurtaların beyazını biraz ayırarak sarılarını yerleştiriyoruz. Yumurtaların üzerine birer kaşık beşamel sostan koyduktan sonra en son rendelenmiş parmesan yada kaşar peynirleri serpiştiriyoruz.

150 derece fırında 10 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz.

Dileyenler videosunu izleyerek tarifi alabilir:




Eğer siz de yapar, denersiniz lütfen yorumlarınızı paylaşın. Şimdiden hepinize afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

yazara mail atın

Ad

E-posta *

Mesaj *