27 Mayıs 2014 Salı

CUNDA EZMESİ

Merhaba,

Bu sefer, Cunda'da zeytinyağlı Girit yemekleri yapan Lal Girit Mutfağı'nda  yediğim, çok beğendiğim ama ismini bir türlü hatırlayamadığım bir ezmenin tarifini paylaşacağım. Ben kendimce oldukça pratik bir şekilde yapmayı tercih ettim bu ezmeyi.

Malzemeler:

2 közlenmiş patlıcan
4 közlenmiş kırmızı biber
1 çay bardağı badem ... ya da ceviz, yada her ikisi birden :)
1 çay bardağı parmesan
6 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 diş sarımsak

Hepsini rondaya koyup karıştırıyorsunuz.
Hepsi bu kadar! :)

Küçük bi not: Biz 2 kişi olduğumuz için yukarıda verdiğim miktarların yarısından yaptım ben aşağıdaki fotoğraflarda göreceğiniz üzere, siz de 2 kişiyseniz miktarları yarıya düşürebilirsiniz.)

Afiyet olsun.






Bu fotoğrafta gittiğim restauranttaki ezmenin :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

yazara mail atın

Ad

E-posta *

Mesaj *